Posted by: Erika Repassy | August 17, 2023

Lépésről lépésre, avagy HOGYAN lehetek IYENGAR jógaoktató?

  1. Válj jógagyakorlóvá – kezdj el jógázni, járj rendszeresen jógaórára, találd meg magadnak azt az oktatót vagy oktatókat, akinek érted a nyelvezetét, aki inspirál.

2. Válj megfigyelővé: tanulmányozd az órák menetét, a szekvenciák összeállítását, kezdd el az otthoni gyakorlásod felépítését, az oktatód és a megfelelő jógairodalom a segítségedre lesz.

3. Válassz mentoráló oktatót – olyat, aki tapasztalt és arra törekszik, hogy az önfegyelem mellett a legtöbbet kihozza belőled. A jóga útja rengeteget követel Tőled, de egyben annál gyümölcsözőbb, miközben szembenézel saját magaddal, egyben meg is pillantod a nehézségeken átívelő lehetőségeit és valahogy az életedben is egyre inkább rend lesz.

4. Légy része az IYENGAR jóga mentorprogramnak, mely képességeid szerint 1-3 évig eltarthat attól függően is, épp milyen életfázisban leledzel és mennyi időt, energiát tudsz a gyakorlásodra és a tanulmányaidra szánni.

5. A mentoráló oktatód ajánlására juss el életed első nemzetközi IYENGAR jógavizsgájára, ahol valóban a beléd került tudás számít csak, az viszont nagyon. Ha sikeresen veszed ezt a megmérettetést, akkor egyrészt egy óriási fellélegzésben lesz részed, büszke lehetsz majd eredményedre és ahogy mondani szoktuk, ekkor kezdődik el majd csak igazán a munka…folytatása.

Jógaoktatónak lenni nem hobbi, de nem is karrier-váltás, hanem egy olyan hivatás, mely során Te legalább annyit fejlődsz, mint tanítványaid. Szerénységre és további tanulásra, képzésre inspiráló hely, ahol csak előre van az irány.

Érdekel? Keress minket bátran és segítünk tájékozódni.

További információ:

https://amritajoga.hu/tanfolyamok/oktatoi-mentorprogram/


Categories