Posted by: Erika Repassy | August 3, 2019

Szemesnek áll a világ, avagy szemsztorik újratötve 2.0

Szem2019Nemrég még a Balaton türkizes ragyogása  kápráztatta a szememet, tegnapelőtt meg a pupillatágító+érzéstelenítő+műtőlámpa kombó. A horizontális lét megannyi árnyalatai. A szürkehályog műtét elkerülhetetlen egy retinaleválás után. 3 évig versenyt futottunk az idővel, igyekeztünk kitolni az újabb beavatkozást, hogy addig is fejlődjön a technológia, esetleg változzon a támogatás. A 3 év egyébként dobogós helyezés, csakúgy, mint a műtéthez szükséges makulátlan labor és EKG lelet. Lehetetlen elvonni a jóga hatását mindezekben, bár konkrét bizonyításra nyilván nincs lehetőség.

Csütörtök reggel 7 óra az ismert folyosón. Szent Imre kórház 3 év elteltével. Maximális kedvesség, odafigyelés és profizmus várt ismét, tudtam, hogy a lehető legjobb kezekben vagyok. Dr. Gáspár Ákossal immáron három éve figyeljük a szemem. Ő kívülről, én belülről. Ettől függetlenül nagyjából az az igazság, hogy eléggé szétizgultam magam, bár ez talán a leggyakoribb műtét, mindössze kb. 8 perc és teljesen fájdalommentes.  3 éve ott volt a sokkhatás, annak ártatlansága, hogy fogalmam sem volt, mivel sétálok be a vizsgálóba. Itt viszont előre egyeztetett időpontra mentem, tehát mindenre volt idő felkészülni, talán ezért is volt több az izgalom, a feszültség. Próbáltam mantrázni, de nem ment, figyeltem a légzésemet, az ment. A műtét alatt persze semmit nem éreztem, csak azt láttam, ahogy a műtőlámpa tompaságából teljes maszattá változott (kikerült a régi szemlencse), aztán egyszer csak élesebbé vált a kontúrja (Isten hozott új lencse), majd egy sárga krém került zárásként a szemre és a „milyen volt” kérdésre csak annyi jött ki belőlem, hogy „a múltkori retinás műtét azért jobban esett”…:)

Délelőtt 11-re már otthon is voltam. Másnap a műtött társakkal egyetemben sorakoztunk vizsgálatra. Ekkor került le az  egynapos kötés és…elképesztő színeket látok! Egyrészt a dioptria lekerült -3-ra, így kitűnően látok közelre (ez volt a cél), a színek meg egy tökéletes és iszonyú profi fényképezőgép minőségében tündökölnek, míg a bal (még nem műtött) szem úgy lát ehhez képest, mintha megsárgult fotókat nézegetne. Semmihez sem hasonlítható…Szemcseppek, homeopátiás szerek támogatnak és mindazok szeretete, akik tudnak az elmúlt év szemes sztorijairól és aminek egyelőre még nincs vége. Ja, és persze a jóga, mert hogy gyakorlok, csakis ésszel, mérhetetlen érzékenységgel, de erről majd legközelebb írok.


Categories

%d bloggers like this: